4 politieagenten in het zweet voor één man

De politie krijgt steeds vaker meldingen van mensen die onwel gewornden zijn van GHB, speed en/of alcohol. Dat het afhandelen van zo’n melding niet zo eenvoudig is en meer met zich meebrengt dan in eerste instantie zou worden verwacht blijkt uit het verhaal dat de politie onlangs publiceerde.

De politie schrijft op Facebook:

Eens te meer willen wij laten weten wat een steeds vaker voorkomende melding teweeg brengt. We worden gestuurd naar een adres waar een man onwel is geworden door het gebruik van GHB/SPEED en alcohol. We kunnen gelukkig met vier mannen ter plaatse gaan om het ambulance personeel te ondersteunen.

In de woning treffen wij een man aan die zichzelf niet onder controle heeft. Het ene moment is hij buiten zinnen, slaat om zich heen om vervolgens weer volledig out te gaan en het zelfs lijkt of hij stopt met ademen. We moeten er rekening mee houden dat de man bij verzet zeer sterk zal zijn door het gebruik van dergelijke middelen.

We besluiten de man zo snel mogelijk op een brancard te leggen en hem daar goed vast te snoeren. Maar dan begint het pas. Als hij wordt opgetild, komt hij verschrikt bij en gaat zich hevig verzetten. We zijn inclusief het ambulancepersoneel met zes mannen. Zijn twee vrienden proberen te helpen maar de man is niet te bereiken. Er volgt een lastige en zelfs gevaarlijke strijd om de man onder controle te krijgen. Tevens is door het gebruik van grote hoeveelheid GHB het leven van man in gevaar doordat hij zich zo verzet.

We zijn bespuugd, geknepen en gebeten als hij daar de kans voor kreeg. Met handboeien aan het bed heeft de ambulance arts de grootste moeite om de juiste medicatie toe te dienen bij de man.

Zo’n 45 minuten later gaat de ambulance onder begeleiding van het politiepersoneel naar het ziekenhuis in Den Haag.

Eén politieagent zit dan ook in de ambulance en twee auto’s volgen ter ondersteuning onderweg. In het ziekenhuis staat wederom zes man ziekenhuis personeel klaar om de zorg over te nemen.

GHB en uiteraard vele andere soorten drugs vormen een groot gevaar voor u en uw omgeving. GHB is daarentegen ook zeer verslavend, ook bij eenmalig gebruik. Zoek hiervoor hulp voor het te laat is. https://www.brijder.nl

Het bericht 4 politieagenten in het zweet voor één man verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand