Goed voorbereid op de toekomst: Alles over Life Skills voor jongeren

Goed voorbereid op de toekomst: Alles over Life Skills voor jongeren

Om aan je toekomst te werken als jongere moet je verschillende keuzes maken en heb je veel dingen te regelen. Om jongeren goed voor te bereiden op de toekomst organiseert het Jongeren Informatie Punt (JIP) Haaglanden i.s.m. Bibliotheek Zoetermeer, Buurtwerk en diverse Forum partners op zaterdag 29 september van 13:00 – 17:00 uur het jongeren event ‘Life Skills’.

Tijdens dit event vinden jongeren alles over o.a. op jezelf wonen, omgaan met geld, vinden van werk, 18+ checklist, veilig vrijen, je rechten, live performances en nog veel meer.

Wethouder Groeneveld opent Life Skills officieel om 14:15 uur. Hierbij lanceert zij tevens de ‘Digidingen-desk’ in het Forum. Bij de Digidingen-desk kunnen jongeren dagelijks tijdens het inloopspreekuur ondersteuning krijgen bij digitale overheidszaken.

Tijdens Life Skills zijn diverse organisaties aanwezig. Er is een informatiemarkt, diverse workshops zoals ‘Grip op je geld’ en ‘ Hoe presenteer ik mijzelf’, sport en muziek demonstraties en de mogelijkheid om experts vragen te stellen. Maar jongeren kunnen ook een profielfoto voor hun CV laten maken en beat leren maken. Het kan allemaal op Life Skills!

Life Skills vindt plaats op zaterdag 29 september van 13:00 – 17:00 uur in Stadhuis -Forum aan Stadhuisplein 1. Entree is gratis! Voor meer informatie www.jiphaaglanden.nl/lifeskills

(klik op de afbeelding voor ene vergroting)

Bij het JIP Haaglanden kunnen jongeren tussen de 12 en 27 jaar al ruim 20 jaar gratis en vertrouwelijk terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Het JIP is een wegwijzer naar andere instanties voor jongeren en verwijzers, zorgt voor bemiddeling en helpt jongeren bij alledaagse zaken waar ze tegenaan lopen; werk, geld, studie, wonen, recht, verslaving, seksualiteit, jonge ouders en hulp.

Er zijn meerdere spreekuren voor jongeren: Sense spreekuur, Jonge moeder- en vader spreekuur, Goed met Geld spreekuur en Jongeren In Actie. Het JIP geeft trainingen, workshops en voorlichtingen aan professionals, jongeren en ouders. www.jiphaaglanden.nl

Het bericht Goed voorbereid op de toekomst: Alles over Life Skills voor jongeren verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand