GroenLinks blij met vuurwerkvrije natuurgebieden in Zoetermeer

Inmiddels 6 jaar geleden hebben 30 lokale fracties van GroenLinks, waaronder de Zoetermeerse fractie, samen het Meldpunt Vuurwerkoverlast opgericht. Elk jaar opnieuw worden er meldingen van overlast gedaan.

Van het te vroeg afsteken van vuurwerk, geluidsoverlast voor omwonenden tot het afsteken op plekken waar mens en dier tot rust komen, zoals natuurgebieden. Het burgerinitiatief om juist die plekken vuurwerkvrij te maken heeft GroenLinks stevig ondersteund.

Raadslid Jordy Boerboom: ’’Het meldpunt gebruiken wij om lokaal te pleiten voor het instellen van vuurwerkvrije zones op plekken met veel overlast. Daarvoor in de plaats, op initiatief van GroenLinks, wordt er sinds vorig jaar een centraal feest op de markt georganiseerd wat er voor moet zorgen dat iedereen weer plezier beleefd aan oud en nieuw.’’

In het collegeakkoord is afgesproken dat natuurgebieden vuurwerkvrij zullen zijn. ’’Vuurwerkvrije natuur is ook voor de dieren die in die natuur leven belangrijk, nog los van het voorkomen van onnodige vervuiling van vuurwerkresten die in de natuur achterblijven’’ aldus raadslid Walter van Steenis. GroenLinks is blij dat in ieder geval het balijbos vuurwerkvrij zal zijn. Met vuurwerkvrije natuurgebieden blijft het voor bewoners mogelijk om ook tijdens oud en nieuw rust te vinden. Daarnaast zullen er nog drie andere natuurgebieden vuurwerkvrij verklaard worden. Inwoners kunnen daar straks zelf over meebeslissen via het gemeentelijke participatieplatform doe mee.

Het bericht GroenLinks blij met vuurwerkvrije natuurgebieden in Zoetermeer verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand