Hennepkwekerij Boekweitakker ontdekt en ontmanteld

Hennepkwekerij Boekweitakker ontdekt en ontmanteld

Team Zoetermeer heeft woensdag 27 juni een hennepkwekerij in een woning aan het Boekweitakker ontdekt en ontmanteld. Er werden enkele honderden hennepplanten aangetroffen.

De politie trof in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Zij ontdekten verschillende kweektenten die verborgen zaten in de kamers. Twee personen zijn aangetroffen en door de agenten aangehouden.

Meld hennepkwekerijen

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Het bericht Hennepkwekerij Boekweitakker ontdekt en ontmanteld verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand