Kennismakingscursussen Jeugd Toerfietsen en MTB

Toervereniging Zoetermeer’77 organiseert dit najaar een cursus Toerfietsen en MTB. Deze kennismakingscursus is voor jongens en meisjes van 8 t/m 17 jaar en wordt 2x per schooljaar gegeven, de eerstvolgende begint op zondag 2 september.

De cursus duurt 4 weken ( 2-9-23 en 30 sept.), op zondagochtend startend om 10.00 uur vanaf het clubhuis in het Buytenpark. Rond 12 uur is de kennismakingsdag afgelopen. De kosten bedragen €5,00 voor de volledige 4 weken. Voor vertrek wordt de fiets gecontroleerd op de technische staat. Tijdens deze 4 weken maak je kennis met de club, de jeugdleden en de omgeving van Zoetermeer. In de eerste paar lessen wordt stilgestaan bij hoe je veilig in een groep fietst. Je kunt kiezen voor “Toerfietsen” of “MTB”.

In de cursus “Toerfietsen” leer je het rijden op fietspaden en wegen over langere afstanden en technieken zoals remmen, schakelen, bochten rijden en balans. Het is niet verplicht om op een racefiets te komen, maar het maakt het fietsen wel gemakkelijker. Halverwege de rit is er een kleine pauze zodat er gegeten en gedronken kan worden.

In de cursus “MTB” leer je technieken voor het rijden in terrein (“off-road”). Om hieraan mee te kunnen doen heb je een mountainbike nodig. Heeft u kinderen óf familie en kennissen met kinderen die graag fietsen? Stuur voor 30 augustus een email met voor en achternaam, geboortedatum, adres, tel/mobiel en e-mailadres plus de keuze voor 1 van de 2 cursussen (“Toer”of “MTB”) naar jeugd@tvzoetermeer77.nl en doe mee!

Het bericht Kennismakingscursussen Jeugd Toerfietsen en MTB verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand