Kick-off Gastvrij Zoetermeer een succes

Het Kick-off event Gastvrij Zoetermeer in het Stadstheater was gisterenavond een succes. Ruim negentig deelnemers hebben op een creatieve manier ervaren hoe gastvrijheid echt voelt. Volgende week starten workshops die de gastvrijheid in de Zoetermeerse winkelgebieden naar een hoger niveau gaan brengen.

Het Kick-off event startte met een inspirerende speech van wethouder Jan Iedema (EZ) gevolgd door zanger / acteur René van Kooten die het belang van de samenwerking benadrukte. Ken je buurman en zorg er samen voor dat iedereen zich welkom voelt. Selma Baytemur, eigenaar van koffie-bistro Enfesso, gaf aan dat het goed is om andere ondernemers te ontmoeten: ‘Deze avond vond ik zeer nuttig. Door met elkaar te zijn en elkaar te leren kennen, krijg je positieve energie en dat is goed voor de gastvrijheid.’

Workshops hospitality

Vanaf maandag start een speciaal voor de ondernemers georganiseerd trainingsprogramma. Tijdens interactieve workshops van de Hotelschool The Hague en bureau Echt Waarmaken leren ondernemers, personeel en gemeentelijke handhavers hoe ze de bezoekers een échte beleving van gastvrijheid kunnen geven. Ondernemer Dennie van Herwijnen kijkt uit naar de workshops en spoort andere ondernemers aan om ook mee te doen: ‘Gastvrijheid begint bij jezelf. Daarom vind ik dat iedereen zich voor de workshop moet inschrijven. Wat maakt je uniek? Hoe kun jij je onderscheiden en waarom moet de klant naar jouw zaak komen?’
Het worden actieve sessies vol kennis, inspiratie, creativiteit, plezier en energie voor iedereen met direct gastcontact in Stadshart, Woonhart of Dorpsstraat.

Proef Gastvrije Binnenstad

De Zoetermeerse binnenstad doet in 2018 samen met Eindhoven, Meppel en Hilversum mee aan een landelijk project om de binnenstad nog gastvrijer te maken. Het project bestaat uit twee onderdelen: winkelpersoneel scholen en stadsgastheren en -vrouwen opleiden.
Aan het project zit onderzoek vast zodat alle steden kunnen leren van elkaar. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt om de gastvrijheid in andere Nederlandse binnensteden te vergroten. Grote partijen zoals het Detailhandelfonds financieren het project deels.

Meer informatie is te vinden op facebook en de website.

Het bericht Kick-off Gastvrij Zoetermeer een succes verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand