Lezing: Zin en Onzin van het Herdenken

In Samenwerking met de Stichting Herdenking Slavernijverleden Suriname en de Nederlandse Antillen organiseert de Bibliotheek Zoetermeer Stadhuisplein 1 Zoetermeer/ Bibliotheek in het Forum / Podium op vrijdag 29 juni van 19.30 uur tot 22.00 uur Commissiezaal laag 1 een Lezing over “De zin of onzin van het herdenken” door Henna Goudzand-Nahar. Wethouder Ingeborg Ter Laak zal deze avond openen.

Voor meer informatie Viering Herdenking Slavernijverleden: afschaffingslavernijzoetermeer@hotmail.com, telefoonnummer: 0615385436, www.slavernijztm.nl of https://www.facebook.com/SlavernijZoetermeer.

Henna Goudzand schrijft zowel voor kinderen als volwassenen, t.w. ‘De goede verwachting’. Ook publiceerde zij beschouwende stukken in onderwijsbladen en werkte zij mee aan het nummer over Suriname van De Gids. In 1995 verscheen haar eerste roman bij Uitgeverij De Geus t.w. ‘Hele dagen in de regen’. Vanaf 2009 is zij hoofdredacteur van Oer Digitaal Vrouwenblad.

Tijdens deze bijeenkomst neemt Henna Goudzand – Nahar ons mee op haar persoonlijke reis naar het (slaven)verleden van haar eigen familie. Tijdens deze zoektocht vond zij veel verschillende verhalen en ervaringen van anderen rondom deze geschiedenis. Zij deelt haar ervaringen van de poëzie projecten die zij heeft met jongeren en het schrijven van haar boeken. Maar zij durft ook vragen te stellen. Moeten wij blijven herdenken en de nieuwe generatie bekend maken met deze periode in de geschiedenis? Hoe actueel is het nog? Een lezing vol verhalen, inspiratie en vragen. Incl. koffie, thee en een borrel met hapjes na afloop, mede mogelijk gemaakt door de Stichting SHS Zoetermeer. Aan de lezing is een kleine entreeprijs verbonden van 5 euro per persoon U kunt betalen via aangegeven link: LINK LEZING HENNA GOUDZAND. Iedereen is welkom.

Het bericht Lezing: Zin en Onzin van het Herdenken verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand