MKB-samenwerkingsagenda versterkt kracht in de regio

MKB-samenwerkingsagenda versterkt kracht in de regio

Provincies en het Rijk maken dit jaar 64 miljoen euro vrij voor innovatieve ideeën van mkb-ondernemers. Dat is een van de afspraken in de MKB-samenwerkingsagenda.

Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft de MKB-samenwerkingsagenda op vrijdag 29 juni gepresenteerd, samen met gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Economie en Innovatie). Eén van de belangrijkste afspraken uit de agenda is dat EZK en provincies de zogeheten MIT-regeling (MKB Innovatiestimulering Topsectoren) voortzetten. Deze regeling is bedoeld om innovatieve producten naar de markt of verder te brengen. Dat geeft niet alleen een impuls aan de bedrijven, maar ook aan de economische kracht van de regio. Voor Zuid-Hollandse ondernemers is dit jaar ruim 13 miljoen euro beschikbaar. Sinds 2015 hebben al zo’n 500 van hen gebruik gemaakt van de MIT-regeling. Zij konden met in totaal 40 miljoen euro hun innovatie een stap verder brengen.

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Economie en Innovatie) in gesprek met staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) bij de presentatie van de MKB-samenwerkingsagenda.

Samenwerkingsagenda

De regio is belangrijk voor het midden- en kleinbedrijf. Veel bedrijven halen hun kennis, mensen en financiering uit hun naaste omgeving. Daarom werken het ministerie, provincies, MKB-Nederland en de Topsectoren sinds 2015 samen op basis van de MKB-samenwerkingsagenda. Het doel van deze samenwerking is de ondersteuning van het innovatieve mkb te versterken. Daardoor kunnen onder meer kansrijke innovaties of startups sneller doorgroeien. De MKB-samenwerkingsagenda is nu geactualiseerd voor 2018-2019.

Het bericht MKB-samenwerkingsagenda versterkt kracht in de regio verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand