Ontdek de herfst in de Natuurtuin! Wandelt u mee?

Je ziet dat de bladeren beginnen te verkleuren en paddenstoelen komen tevoorschijn: in de Natuurtuin doet de herfst zijn intrede. Tijdens de rondwandeling op zondag 23 september laat de natuurgids u graag alles zien.

De wandeling start om 14.00 uur bij ’t Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

Als u de Natuurtuin binnenstapt ziet u verschillende soorten vruchten en bessen zoals eikeltjes, hazelnoten, rozebottels en rode meidoornbessen. Enkele laatbloeiers zoals de klimopplant staan nog in bloei en de bijen, hommels, zweefvliegen en vlinders halen daar hun voedsel uit. Spinnen zoals de kruisspin zijn druk bezig om met hun spinsel spinnenwebben te maken.

Weet u dat de Natuurtuin een afspiegeling is van de verschillende landschappen die in en rond Zoetermeer voorkomen? De structuur is nu goed te zien omdat sommige stukken voor de tweede keer gemaaid worden zoals de sawa. Het maaien rondom de dijkjes en de insectenweide is gestart. Met hulp van onder andere vrijwilligers van Stichting Vrienden van Natuurtuin en Landschappentuin wordt het werk gedaan.

Gratis

U bent van harte welkom om mee te lopen en de deelname is gratis. Honden mogen niet mee in de Natuurtuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de Natuurtuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen.

Informatie

Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de Natuurtuin, stuur dan een e-mail naar info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Het bericht Ontdek de herfst in de Natuurtuin! Wandelt u mee? verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand