Op energiesafari in Zoetermeer

Om energie te besparen en het gebruik van duurzame maatregelen te stimuleren organiseert de gemeente Zoetermeer de komende weken weer energiesafari’s. Samen met Reimarkt en 4Home2 bezoeken we Driemanspolder en Meerzicht. Elk jaar komen er andere wijken in Zoetermeer aan bod.

Wat is een energiesafari?

Tijdens een energiesafari wandelen deelnemers samen langs verschillende huizen in de buurt. Tijdens deze wandeling maken we enkele warmtescans van woningen. Een expert vertelt wat dit warmtebeeld zegt over het energieverlies en het energieverbruik. Door deze warmtelekken vervolgens aan te pakken, kan de woning energiezuiniger worden gemaakt, wat de energierekening omlaag brengt. Tijdens de safari beantwoorden medewerkers van Reimarkt al uw vragen.

Wilt u ook een warmtescan van uw gevel?

Woont u niet in Driemanspolder of Meerzicht, maar wilt u toch graag een warmtescan van uw gevel? Bij aanvraag van minimaal zes warmtescans in uw buurt organiseert de gemeente een energiesafari op maat. Voor het maken van een warmtescan betaalt u een eigen bijdrage van € 10,- per woning. Mail voor meer informatie naar energieloket@zoetermeer.nl.

Reimarkt, de winkel voor duurzaam wonen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen? Kom dan naar Reimarkt aan de Dorpsstraat 163. Reimarkt is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.reimarkt-zoetermeer.nl.

Het bericht Op energiesafari in Zoetermeer verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand