Ridderhuis Koekenbakkerij

Welkom op de ZoetermeerSite pagina van Ridderhuys Koekenbakkerij! Wij zijn een bakkerij waar bewust zonder tarwe, zonder suiker en zonder lactose wordt gebakken.

Na vele jaren ervaring in het glutenvrij bakken en het maken van recepten, is er nu een echte Koekenbakkerij tot stand gekomen waar alle producten ambachtelijk bereid worden! Wij maken alle broden en koecken in de vroege ochtend zodat we elke dag verse producten kunnen aanbieden.

Al onze broden worden gemaakt met een melenmix van o.a. teff boekweit en sorghum, aangevuld met groenten zoals (onbespoten) wortel en pompoen, kruiden (vers uit eigen tuin) en diverse pitten, zaden en/of noten.

Deze compacte broden zijn van oergranen gemaakt waar nog veel vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels inzitten, op lage temperaturen gebakken blijven deze volwaardige stoffen behouden.

We maken de broden in verschillende vormen en smaken zoals; Italiaans olijvenbrood met verse kruiden, zongedroogde tomaatjes en pompoenpitten; zoet rozijnenbrood met amandelen en stukjes abrikozen, deze is ook heel geschikt voor kinderen die dit mee kunnen nemen naar school met (plantaardige) boter bijvoorbeeld.

Licht bruin brood voor de mensen die nog moeten wennen aan glutenvrij brood en hierin de smaak nog moeten ontwikkelen, hebben we licht brood met minder zware melen zoals volkoren rijstmeel en zoete aardappelmeel in combinatie met boekweit of sorghummeel.

Onze koecken gaan terug in de tijd. Vroeger maakte men koeck met luxe ingrediënten als een delicatesse en dat doen wij ook! We gebruiken biologische en op de molen gemalen melen zoals boekweit en teff, halen onze onbespoten groenten en fruit bij boeren in de omgeving en de zaden en noten bij Fairtrade handelaren. Zo bakken we een eerlijke koeck die je kunt eten bij de de thee, als lunch of zelfs als ontbijt!

Oergranen, vruchten, kruiden en groenten zijn de basis van onze koecken. We maken ze met biologische chocolade, fruitvulling, noten, kokos en diverse pitten en zaden.

Een stuk koeck is een ideaal tussendoortje, voor bij de koffie/thee, als lunch of ontbijt en zelfs als toetje met (slag)room overheerlijk. Voor kinderen een hele gezonde manier van snoepen, omdat er veel vitaminen, mineralen en eiwitten inzitten kunnen zij hier lekker veel van smullen!

Contact
06 472 965 10

Broekwegzijde 195 te Zoetermeer

Deze post heeft een reactie

  1. Heerlijk brood bij Ridderhuys! Zeker een feest om elke dag dit glutenvrije smaakvolle en gezonde brood te mogen eten.

Geef een reactie

×
×

Winkelmand