Technisch knutselen voor kinderen

Vanaf 19 september kunnen kinderen vanaf 6 jaar die graag technisch knutselen of nieuwsgierig zijn naar nieuwe technologieën terecht bij het Open Lab Junior in het CKC Digital Art Lab.

Elke woensdag kunnen zij tussen 14.00 – 16.30 naar hartenlust bouwen en experimenteren met bijvoorbeeld virtual reality en robots.

Open Lab Junior

Tijdens Open Lab Junior krijgen de kinderen alle ruimte om zelf aan de slag te gaan. Er worden geen lessen gegeven, maar de kinderen worden gestimuleerd om lekker zelf op onderzoek te gaan en te experimenteren. Er is wel begeleiding aanwezig. Piem Wirtz, manager Digital Art Lab: “Open Lab voor jongeren op vrijdagmiddag is al een jaren een succes. Jongeren komen dan in het lab experimenteren met nieuwe technologieën. Om heel eerlijk te zijn hadden wij onderschat hoe groot de aantrekkingskracht is van het Digital Art Lab op jonge kinderen. Wij gaan deze ‘kleine uitvinders’ daarom vanaf september faciliteren en natuurlijk uitdagen! Wij hebben goede apparatuur en materialen waarmee zij mogen werken: kleine elektronica, Mac-computers, 3D-printers, camera’s en green screen doeken. Eigenlijk te veel dingen om op te noemen.”

Open Lab Junior start 19 september 2018 en is elke woensdagmiddag tussen 14.00 – 16.30. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Deelname kost €4,50 per keer en papa, mama, opa’s en oma’s doen gratis mee.

Het bericht Technisch knutselen voor kinderen verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand