Tico Meester Schoenmakerij

Tico Schoenmakerij is met maar liefst drie schoenmakerijen dé meesterschoenmaker in Zoetermeer en ook uw adres voor het ambachtelijk herstellen van schoenen, het laten maken van extra sleutels, het bestellen van een naambord of het laten stomen van uw kleding.

U bent van harte welkom in de schoenmakerijen in de winkelcentra Oosterheem, Meerzicht of het Stadshart te Zoetermeer waar u uw schoenen, tassen of dure kleding met een gerust hart kunt toevertrouwen aan het team van meesterschoenmaker Tico.

Meester Schoenmaker TIco en zijn team staan in alle vestigingen elke dag weer klaar om met uiterste zorg en aandacht u van dienst te zijn. Het team van Tico staat voor het ambacht en de kwaliteit. Dit blijkt onder andere ook uit de vele nationale en internationale prijzen die men gewonnen heeft.

Tico heeft het vak met de paplepel ingegeven. De vader van Tico had meerdere schoenmakerijen op St. Maarten (Nederlandse Antillen) en TIco hielp als klein kind al graag mee.

In Nederland heeft Tico een schoenmakerij in Rozenburg gehad en de laatste 9 jaar heeft hij aan het winkelcentrum Buytenwegh te Zoetermeer zijn vak uitgeoefend.

Tico heeft het vak met de paplepel ingegeven. De vader van Tico had meerdere schoenmakerijen op St. Maarten (Nederlandse Antillen) en TIco hielp als klein kind al graag mee.

In Nederland heeft Tico een schoenmakerij in Rozenburg gehad en de laatste 9 jaar heeft hij aan het winkelcentrum Buytenwegh te Zoetermeer zijn vak uitgeoefend.

In dit winkelcentrum was Tico de drijvende kracht achter de jaarlijkse activiteiten voor de stichting DaDa en een project voor jongeren die in hun vrije tijd leerden om hun eigen schoenen te repareren. Met dit project haalde Tico de landelijke en regionale pers. Ook werd hij gewaardeerd met een Keurmerk voor sociaal betrokken ondernemen van de Gemeente Zoetermeer. Zelfs internationaal is Tico bekend. Op 6 juni 2012 haalde TIco het wereldrecord schoenenpoetsen naar Zoetermeer.

Met de verhuizing naar het nieuwe winkelcentrum Oosterheem werd een lang gekoesterde droom gerealiseerd. Een mooi, nieuw winkelcentrum in een prachtige wijk. Een mooie kans die de Europees kampioen schoenmaken van 2010 met beide handen aangrijpt. Het motto hierbij is kwaliteit leveren, elke dag opnieuw.

Eind 2013 kreeg Tico de mogelijkheid om in winkelcentrum Meerzicht te Zoetermeer een tweede ambachtelijke schoenmakerij te over te nemen.

In oktober 2015 opende Tico zijn derde filiaal in het Stadshart te Zoetermeer.

Onderhoud en reparatie schoenen

Zeker in deze economische tijden is het goed om niet direct alles weg te gooien. Voor een prijs waarvoor u geen nieuwe schoenen koopt kunt u er weer een langere tijd tegen.

Tico en zijn team repareren alle merken schoenen. Of het nu het vervangen van een hak van een pump is of het herstellen van een compleet binnenwerk, uw schoenen lijken weer als nieuw.

Als meester schoenmaker en Europees kampioen kent Tico het klappen van de zweep. Door alleen maar te werken met de beste materialen en met passie voor het vak komt het beste resultaat tot stand.

Onderhoudsmiddelen

Goed onderhoud van schoenen is zeer belangrijk. Voor dit onderhoud kunt u vertrouwen op de topmaterialen die Tico verkoopt. Het aanbod bestaat uit schoensmeer, -creme, borstels, doeken, spanners, veters en nog veel meer…..

Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat elke soort leder een eigen aanpak of een speciaal middel nodig heeft. Uiteraard adviseert Tico u hierbij graag.

Hierbij een aantal tips:

· regelmatig wisselen,
· goed luchten en drogen
· en ……. poetsen

Het beste resultaat behaalt u met goede producten en aandacht voor het materiaal waar uw schoenen mee gemaakt zijn. Voor gewone leren schoenen volstaat vaak een goede schoensmeer of reinigingscrème. Hierbij geldt dat er tegenwoordig bijna voor elke kleur een goed middel te vinden is. Zwart, grijs, wit, blauw, rood, bruin, lichtbruin, roodbruin, noem het maar op. Vuil verwijderen, insmeren, in laten trekken en uitpoetsen… Uw schoenen kunnen er weer tegen, gewapend tegen de invloeden van weer- en wind.

Voor suède- en nubuck schoenen geldt dat door de openstructuur van deze leersoorten het lastig is om vlekken te verwijderen. Door dit soort schoenen regelmatig in te spuiten met een water- en vuilafstotende onderhoudsspray kunt u vlekken vaak al voorkomen. Mocht er toch nog een vlek zijn dan zijn er speciale onderhoudsmiddelen waarmee u de vlekken (grotendeels) kunt verwijderen.

Linnen zomer- of sportschoenen worden vaak in de wasmachine meegewassen. Dit verwijdert vaak wel de vlekken maar resulteert vaak ook in roest of beschadiging van gelijmde delen of stiksel. Dit kan voorkomen worden door goede onderhoudsmiddelen te gebruiken.

Heeft u vragen over hardnekkige vlekken of wilt u meer weten over de onderhoudsmiddelen die u het beste kunt gebruiken? Vraag het de meesterschoenmaker, hij adviseert u graag. U wilt toch immers voorkomen dat de vlek weg is maar dat je door kleurverschil nog steeds kunt zien waar de vlek gezeten heeft.

Tot slot nog een extra tip: als u een schoenenspanner gebruikt, zorg dan dat deze van hout is. Hout absorbeert vocht en voorkomt schimmelvorming of erger!

Sleutelservice

Een sleutel bij laten maken? Dat doet u natuurlijk alleen maar bij een vertrouwd adres.

Tico verzorgt dit voor u terwijl u wacht. Uiteraard heeft u goed zicht op de werkzaamheden zodat u zeker weet dat er niets mee gebeurt.

Naast de traditionele sleutels kan TIco ook voor u zogenaamde chip-sleutels verzorgen. Deze sleutels worden tegenwoordig vaak gebruikt bij auto’s.

Graveren

Wij graveren je naam tekst op (naam)plaatjes of gedenktekens. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden

 

Stomerij

Uw jassen, mantels, kostuums of andere kostbare kleding zoals trouwjurken, galakleding etc. kunt u bij Tico laten stomen. Uw kleding zal met de grootst mogelijke zorg worden behandeld en gereinigd.

Uiteraard controleert Tico ook nog even de zakken om er zeker van te zijn dat u niet per ongeluk iets kwijt raakt.

Schaatsen slijpen

In de winter kunt u uw schaatsen professioneel laten slijpen door het team van Tico. Ook zijn er handige ombind ijzers te koop zodat u bij ijzel of gladheid toch veilig over straat kunt met voldoende grip.

winkelcentrum Oosterheem te Zoetermeer

Oosterheemplein 409
2721 NG ZOETERMEER
079 – 321 78 73

Openingstijden:
maandag 11.00 – 18.00 uur
dinsdag 09.00 – 18.00 uur
woensdag 09.00 – 18.00 uur
donderdag 09.00 – 18.00 uur
vrijdag 09.00 – 20.00 uur
zaterdag 09.00 – 17.00 uur
zondag gesloten

winkelcentrum Meerzicht te Zoetermeer

Middelwaard 39
2716 CW ZOETERMEER
079 – 321 18 05

Openingstijden:
maandag 11.00 – 18.00 uur
dinsdag 09.00 – 18.00 uur
woensdag 09.00 – 18.00 uur
donderdag 09.00 – 18.00 uur
vrijdag 09.00 – 18.00 uur
zaterdag 09.00 – 17.00 uur
zondag gesloten

winkelcentrum Stadshart te Zoetermeer

Luxemburglaan 150
2711 EH ZOETERMEER
079 – 360 80 96

Openingstijden:
maandag 12.00 – 17.30 uur
dinsdag 09.30 – 17.30 uur
woensdag 09.30 – 17.30 uur
donderdag 09.30 – 17.30 uur
vrijdag 09.30 – 21.00 uur
zaterdag 09.30 – 17.00 uur
zondag 12.00 – 17.00 uur

×
×

Winkelmand