Veertien stille en enge plekken aangepakt

Dit jaar heeft de gemeente veertien stille en enge plekken aangepakt om ervoor te zorgen dat inwoners zich veiliger voelen in hun buurt.

Zo is er verlichting aangebracht of overhangend groen weggehaald aan de Graaf Adolfstraat in Driemanspolder, het Brempark en de Olijfgaarde in Seghwaert en het fietspad aan de Oostkade in Oosterheem. Kent u in uw buurt ook een plek, waar extra verlichting of een snoeibeurt zou helpen om de plek veiliger te maken? Geef deze plek dan voor 31 januari 2019 door via www.zoetermeerveilig.nl.

De gemeente kan geen locaties aanpakken die in particulier bezit zijn, zoals achterpaden en stimuleert dan ook de bewoners om zelf actie te ondernemen door onder meer een lamp aan hun schuur te bevestigen. Bent u benieuwd welke plekken de gemeente de afgelopen jaren nog meer heeft aangepakt? U vindt deze op een plattegrond op genoemde website.

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Met projecten als WAS (Wijk en Agent Samen), WhatsApp Buurtpreventie en de grote controleacties op de RandstadRail probeert de gemeente de veiligheid in de stad te vergroten. Daarnaast geeft de gemeente tips aan inwoners om zelf de veiligheid te vergroten. Meer informatie staat op www.zoetermeerveilig.nl.

Het bericht Veertien stille en enge plekken aangepakt verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand