Woon op 31 oktober de workshop ‘Meer business met (big) data’ bij

Ben je ondernemer en duizelt het je ook als voor de zoveelste keer het woord big data de revue passeert? Of gebruik je juist al heel actief data in je onderneming en zou je nieuwe opties of tools willen ontdekken om je activiteiten uit te breiden? Dan organiseert de KVK, samen met de Big Data Innovatiehub, op 31 oktober een interessante workshop voor jou: ‘Meer business met (big) data’. Lees hieronder wat je van de workshop kunt verwachten.

Nieuwe kansen benutten

Of je nu ZZP’er bent of een bedrijf hebt met werknemers; meer business is nooit weg! Zeker als dat kan leiden tot minder inspanning, zodat je volledige onderneming efficiënter loopt en beter presteert. Uiteraard blijven traditionelere methoden waardevol: je persoonlijke netwerk goed onderhouden, je bedrijfslogo op bijvoorbeeld kalenders laten drukken – wat overigens ook online kan – of het plaatsen van advertenties. De workshop op 31 oktober biedt echter inzicht in een waardevolle en vernieuwende kans. Een kans die praktisch voor het oprapen ligt, maar vaak over het hoofd wordt gezien: data – oftewel, sets van gegevens, die nuttige informatie onthullen over bijvoorbeeld je onderneming, de markt en je klanten.

Data vs. open data

Na de opening begint de workshopmiddag met een introductie tot de context en trends rondom het fenomeen ‘big data’, gegeven door Rob Eveleens van de Big Data Innovatiehub. Daarna zal Ruud Mannaart van de KVK het Data Kansenkompas presenteren, waarmee hij de zakelijke kansen die er in data liggen bespreekt. Deze variëren van fikse tijd- en geldbesparing tot betere serviceverlening, productontwikkeling en vermindering van het bedrijfsrisico. Na de presentaties van Rob en Ruud, waarin tevens concrete cases en voorbeelden genoemd worden, is het tijd om zelf in kleinere groepen praktisch en actief kennis te maken met (big) data in de interactieve break-outsessies.

Ter afsluiting wordt er gekeken naar de mogelijkheden die je hebt en de vervolgstappen die je kunt nemen. ‘Meten is weten’ is immers een bekend gezegde, maar dat meten an sich is vaak al een vak apart. Hoe meet je, wat meet je en met welk doel meet je wat er in en rondom je onderneming gebeurt? Naast data die een onderneming zelf kan verzamelen, worden er ook steeds meer gemeenschappelijke data toegankelijk gemaakt, zogenaamde ‘open data’. Met behulp van automatisering en een groeiend aantal digitale analysetools kunnen ondernemers belangrijke informatie uit beide typen data onttrekken en zo veel slimmer op de huidige en toekomstige stand van zaken inspelen. Het goede nieuws is dus: dankzij deze digitale hulpmiddelen is het ook voor minder technische ondernemers mogelijk om (big) data te benutten voor het optimaliseren van hun bedrijf.

Meer informatie

Deze workshop is gratis toegankelijk en wordt op woensdag 31 oktober van 14:30 tot 17:30 uur gehouden in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer, waar regelmatig vernieuwende evenementen en projecten plaatsvinden. Voor meer informatie en aanmelding voor de workshop kun je hier terecht.

Het bericht Woon op 31 oktober de workshop ‘Meer business met (big) data’ bij verscheen eerst op Zoetermeer.

×
×

Winkelmand